Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för miljonen

/
  • Tummen upp för en miljon. Kjell Larsson från Delsbo blev lottomiljonär på sin enda enkelrad.

Kjell Larsson från Delsbo trodde knappt sina ögon när han i söndags öppnade sin e-post. I ett meddelande kunde han läsa: Grattis Kjell till vinsten! Att han just blivit miljonär på lotto kunde han aldrig drömma om.

- Man har lite svårt att fatta att det är sant, säger han.

Annons

Det är ingen storspelare vi träffar på Hemvärnsgården i Bjuråker där Kjell Larsson jobbar som vaktmästare. En enda stående enkelrad som han prenumererat på i cirka tio år hos Svenska spel gav till slut storvinsten – 1 337 275 kronor!

- Jag har under åren fått många kommentarer om att jag spelar bara en rad, att det knappast kan löna sig. Men jag fick rätt till slut, säger Kjell och ser så där riktig glad och nöjd ut.

Det var vid lördagens lottodragning, lotto 1, som Fru Fortuna slog till. Kjell såg inte dragningen och visste ingenting förrän på söndagen då kan startade datorn och såg att han fått ett mejl.

- Det stor HÖGVINST med röda bokstäver. Jag loggade in på mitt konto hos Svenska spel för att se hur mycket jag vunnit. Jag flög upp ur fåtöljen och tänkte "Det här är inte sant". Jag hade ingen att prata med just då, frugan var inte hemma då hon jobbar i Uppsala. Det var bara katten och jag hemma.

- Sedan ringde jag frugan, hon blev nog också lite chockad.

Vinstraden spelar Kjell Larsson varje vecka, båda dragningarna och både onsdag och lördag. Med jokernumret blir det totalt 32 kronor varje vecka.

- Jag har alltid haft tanken att en rad ger en chans, ingen rad ger ingen chans, säger den lycklige miljonären, som inte hunnit fundera så mycket på vad han ska göra med pengarna.

- Men det blir nog en längre resa i sommar, kanske byter jag till mig en ny Volvo. Och så har vi ju ett hus också. Vi ska nog prata tillsammans frugan och jag och se vad vi ska göra.

På söndagskvällen hade Kjell Larsson svårt att somna. På måndagsmorgonen åkte han till jobbet som vanligt och han stortrivs på sitt jobb.

- Jag har fem år kvar till pensionen men jag har inga planer på att sluta jobba även om jag blivit miljonär, säger han.

Kjell Larsson är en känd profil i Dellenbygden, inte minst inom fotbollen. Han har dömt fotboll sedan 1978 och har lovat att döma den här säsongen också.

Mer läsning

Annons