Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tullmagasinet rivs

Tullmagasinet ska rivas för att ge plats åt en nybyggd restaurang.

Annons

Det beslutade tekniska nämnden på sitt senaste sammanträde. Oppositionen tyckte dock att näringen själv ska bestämma om det blir en restaurang eller något annat på platsen.

I förslaget till den fördjupade översiktsplanen pekas området på Stenkajen där Tullmagasinet är beläget ut som område för verksamheter med publika ändamål, som kaféer, restauranger, saluhall eller annat. Tullmagasinet är i dåligt skick ska därför rivas, men majoriteten i tekniska nämnden har också beslutat att det ska byggas en restaurang på platsen.

– Vi hoppas att det blir det. Vi har redan fått fyra intresserade som vill bygga en restaurang, säger Håkan Rönström (M), nämndens ordförande.

Oppositionen har inga invändningar mot att Tullmagasinet ska rivas, däremot anser de att politikerna inte ska bestämma vad det ska vara för verksamhet som ska etablera sig där. Uno Jonsson (S) påpekar att det i översiktsplanen för området bara står "verkpublika ändamål", och det behöver inte nödvändigtvis vara en restaurang.

– Det finns ju andra saker också, till exempel en konsthall, ett hus för Mulle Meck, ett disco eller vad vet jag. Vi har ingenting emot att det blir en restaurang heller, vi tycker bara att näringen själv ska få bestämma. Huvudsaken är att det följer en översiktlig plan, säger han.

Enligt en handlingsplan för Tullmagasinet så ska man redan i sommar ansöka om förhandsbesked för nybyggnad av en restaurang.

Mer läsning

Annons