Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre skolor utvalda att delta i Matematiklyftet

Tre skolor i kommunen har valts ut att delta i satsningen Matematiklyftet.

Annons

Hösten 2012 startar Matematiklyftet och då har F–6-skolorna i Njutånger, Friggesund och Svågadalen valts ut bland 50 skolor i Sverige att delta. Samtliga matematiklärare på dessa skolor kommer att vara med i projektet, som ska pågå under fyra år.

- De är ju små skolor så det kanske rör sig om 2–3 behöriga lärare per skola, säger Elisabeth Bäckström, grundskolechef i Hudiksvalls kommun.

Bättre måluppfyllelse är självklart det främsta målet, säger hon. Hudiksvall har under en tid kämpat för att stärka elevernas kunskaper i matematik, där elevernas resultat inte alls nått upp till de nationella målen. Och bristerna syns redan tidigt i åldrarna. Som exempel kan nämnas att i de nationella provens matematikdel vårterminen 2011 var det drygt 3 av 10 tredjeklassare som inte klarade sin årskurs matematik.

Mattematiklyftet syftar också till att stärka lärarna och förbättra själva undervisningen. Dessutom bygger den på så kallat kollegialt lärande.

- I projektet är det meningen att lärarna ska arbeta mycket med nätverk och hur man kan lära av varandras sätt att undervisa och presentera olika områden säger Elisabeth Bäckström.

Projektet beräknas starta en bit in i höstterminen.

Mer läsning

Annons