Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre miljoner för Parkhyllan

/

Kommunen vill köpa Parkhyllan och skapa småhustomter på området. Prislappen för tomten har förhandlats till tre miljoner kronor.

Annons

När KB Håstaholmens projekt med att bygga fem punkthus på Parkhyllan sprack, vände de sig till kommunen för att höra efter om det fanns intresse för området.

Tekniska förvaltningen har nu förhandlat om ett pris. Och när ärendet tas upp i tekniska nämnden på måndag föreslås att kommunen ska köpa marken nedanför Håstavillorna på Ankargatan för tre miljoner kronor.

Det blir sedan en fråga för kommunfullmäktiga att godkänna köpet.

Detaljplanen måste ändras för området, och när den frågan nyligen togs upp i byggnadsnämnden skickades planuppdraget tillbaka till byggkontoret. Byggnadsnämndens ordförande Ann Berg (FP) uppgav att det uppstod en politisk diskussion om det ska byggas småhus eller flerbostadshus på området och partierna behöver prata igenom saken innan ärendet tas upp igen.

I handlingarna till tekniska nämnden framgår det att tekniska kontoret gärna vill se ett servitut ges för att bygga en brygga för 10 till 15 båtar, för att göra tomterna mer attraktiva.

Dessutom vill tekniska kontoret att ett område som är tänkt för kontorsbyggnader begränsas till att endast ge tillåtelse att som högst bygga tvåvåningshus.

Mer läsning

Annons