Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Höglund nöjd med en poäng mot Avesta: "Vi kör hela vägen in i kaklet"

Iggesund avslutade vårsäsongen med en poäng borta mot Ytterhogdal och startade hösten på samma sätt mot Avesta. På tilläggstid lyckades Daniel Wester sätta kvitteringen till 4–4. –Gruppen visar att de har en ovilja att förlora, säger en mycket nöjd Jonas Höglund, tränare i Iggesunds IK.

Annons

Det var en jämn match om inleddes på Avestavallen på lördagen, innan Avesta tog över och skapade tryck på Iggesund. Men det dröjde till den 42:a minuten innan 1–0 kom genom Joakim Persson.

– Avesta är bättre än tabellen visar och de gör också rättvist 1–0 på oss, säger Jonas Höglund.

Läs även: Iggesund klarade en poäng mot Ytterhogdal

Efter paus hade Iggesund samlat ny kraft och bytte även in André Eliasson som var tillbaka från skada. Ett bra byte skulle det visa sig för i 52:a minuten kvitterade Eliasson till 1–1.

Eliasson var inte klar för dagen utan satte även reduceringsmålet till 4–3 med tio minuter kvar av matchen.

– När de leder med 4–2 med kvarten kvar känns det som att det kommer bli tuff. Men den här gruppen visar att de har en ovilja att förlora. De plockar fram både blåställ och horn i pannan och vi lyckas göra både 4–3 och 4–4 i matchens sista minuter, säger Höglund.

Läs även: Iggesund trotsade blöt gräsmatta – tog andra raka

I den första av tre tilläggsminuter lyckas Daniel Wester sätta kvitteringen och säkra en poäng för Iggesund.

– Det blev tre tilläggsminuter och då märkte man tydligt att Avesta var skärrade och stirriga. Det är en situation man inte är avundsjuk på. Leder man hemma med 4–2 med 14 minuter kvar så vill man vinna, säger Höglund, som är mycket nöjd med sina spelare.

– Vi är jättenöjda med en poäng borta. Klart man vill vinna när man ser att de ligger sist i tabellen, men vi vet hur bra de är. Jag är väldigt nöjd med gruppen, vi kör hela vägen in i kaklet.

Läs även: Dubbla underlägen stoppade inte Iggesund

Fotboll Division 3 Södra Norrland

Avesta AIK-Iggesunds IK: 4-4 (1-0)

Målen: 1-0 (42) Joakim Persson, 1-1 (52) André Eliasson, 2-1 (57) Victor Berg, 2-2 (62) Fredrik Rahm, 3-2 (64) Victor Berg, 4-2 (66) Victor Berg, 4-3 (80) André Eliasson, 4-4 (90+1) Daniel Wester.

Varningar, Avesta: Erik Schultz-Eklund.

Iggesund: Emil Hallberg.

Publik: 126 (Avestavallen).

Mer läsning

Annons