Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket efter E4-olyckan: "Måste visa respekt för de som jobbar längs vägarna"

Trafikverket vill att trafikanter ska visa större respekt vid vägarbeten.

Annons

– Vi hör då och då från de som arbetar ute på vägarna att de har upplevt något som har varit otäckt och att trafikanterna ska ta sig fram så fort som möjligt, säger Lennart Helsing, pressansvarig för Trafikverket region mitt.

Läs även: Timmerbil kolliderade med lastbil - stopp på E4

Det var på måndagsmorgonen som en timmerbil körde in i en stillastående TMA-bil vid ett vägarbete på E4 söder om Ångersjön. Föraren av timmerbilen fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Läs även: Polisen utreder dödsolyckan på E4: "För tidigt att säga vad som har hänt"

Ingen annan person skadades fysiskt i samband med händelsen. Trafikverket vill inte kommentera specifika händelser. Men de uppmanar trafikanter att köra försiktigt i områden med vägarbeten.

– Det är viktigt att man följer hastigheterna och att man håller avståndet til fordonet framför. Man måste visa respekt för de som arbetar längs med vägarna, säger Lennart Helsing.

Läs även: Kraftig ökning av trafikolyckor - räddningstjänst söker samarbete

Föraren av timmerbilen skadades allvarligt i samband med olyckan på E4.

Trafikverket försöker när det är möjligt att leda om trafiken i samband med beläggningsarbeten och andra vägarbeten. Men de måste då också ta hänsyn till hur omledningen påverkar till exmpel mindre samhällen dit trafiken ska ledas om.

– Kraven på säkerhet har ökat. Väldigt ofta använder man en TMA-bil som ska förhindra allvarligare olyckor. Många av trafikanterna är stressade och ska fram fort. Då är det viktigt att tänka att alla vill att vägen ska bli bättre, då får man också acceptera att det blir störningar under en period, säger Lennart Helsing.

Läs även: Skarp kritik efter mc-olycka på E4 - nya skyltar varnar för halka

Mer läsning