Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias från Hudiksvall mitt i Oslodramat

Tobias Johansson och hans flickvän skulle gå hem efter arbetsdagen i Oslo. De fick då beskedet av poliser att de inte kunde komma in i lägenheten, på grund av att en bombgrupp skulle genomsöka en misstänkt bil runt hörnet på huset.

Annons

De kommer båda från Hudiksvall, men bor i centrala Oslo, i närheten av platsen för explosionen. När den inträffade var de på jobbet ett par kilometer bort. De hörde smällen och fönstren vibrerade till.

– Vi gick ner till centrum för att komma till lägenheten och möttes av butiker och restauranger med utblåsta fönster, kaos och en massa poliser. Vår lägenhet klarade sig utan skada, men grannens lägenhet hade utblåsta fönster och förstörda tavlor på väggarna, skriver Tobias Johansson i ett mejl till tidningen.

Eftersom polisens bombgrupp skulle genomsöka en misstänkt bil runt hörnet på fastigheten där de bor, fick de inte komma in i lägenheten. De gick tillbaka ned mot hamnen och köpte mat i väntan på att bombgruppen skulle bli färdig.

– Staden blev relativt snabbt tömt på människor, fordon och kollektivtrafik. Butiker och restauranger stängde direkt och tungt beväpnad polis och militärpolis bevakar nu staden, berättar han.

Efter ett par timmar fick de komma tillbaka till lägenheten. De har nu fått råd om att stänga och hålla sig borta från fönster, ifall något mer skulle inträffa.

– En hemsk tragedi som drabbat många. Norge kommer kanske aldrig bli sig likt igen, skriver Tobias Johansson.

Mer läsning

Annons