Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknik blir allt hetare

/

Intresset för teknik sprids både inom kommunen och över landet. Företag och skolor är intresserade av att vända ett sviktande intresse hos ungdomar.

Annons

– Företagen är jättepå, konstaterar Åsa Forsman, samordnare i Hudiksvall.

Det har bland annat visat sig genom intresset att sponsra natur och teknik för alla-lådorna, som sprids i kommunens skolor.

För ett år sedan togs tio lådor fram, pengar till fler fanns inte. Åsa Forsman presenterade lådorna på tre skolor och reaktionen lät inte vänta på sig.

– Nästa termin ringde intresserade lärare och ville också ha.

Pengar ordnades genom att företag blev faddrar till nya lådor och i januari har antalet vuxit till 36.

Tekniklådorna uppdateras och underhålls av Åsa Forsman själv. I paketet ingår också en dags utbildning för lärarna som ska använda materialet.

– Det är en jättebra utbildning och ett jättebra material. Utbildningen är viktig för att det ska bli kvalitet, säger Lena Kring som arbetar som lärare vid Enångers skola.

Hon uppskattar att de får tillfälle att i lugn och ro gå igenom materialet.

– Sedan har vi en terminsträff på ett företag i slutet av terminen för att samtidigt få ett studiebesök, berättar Åsa Forsman.

Under måndagen var det regionträff för regionens samordnare i Mulle Mecks lokaler i Hudiksvall. Det kom handledare från Örnsköldsvik, Härnösand, Söderhamn och, förstås, Hudiksvall.

Mer läsning

Annons