Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svagt upp för Iggesund Paperboard

Fjolårets resultat blev något bättre än året innan för Iggesund Paperboard. För Holmen Timber vände 2010 års vinst till en förlust.

Annons

När Holmens bokslut för 2011 presenterades på torsdagen, konstaterade vd Magnus Hall att fjärde kvartalet gick trögare än väntat med en låg orderingång.

Sett på helåret gjorde koncernen en vinst på 3 955 miljoner kronor efter skatt, men i den siffran ingår en uppvärdering av skogsinnehavet med 2 648 miljoner kronor.

Ett stort underhållsstopp på Iggesund Paperboard påverkade resultatet, men samtidigt var marknadsläget problematisk, enligt Magnus Hall, som tror att siffrorna inte hade blivit så mycket bättre även utan stoppet.

- Orderingången har gått ned hela året, sa han, men såg att läget höll på att normaliseras i början av det här året, även om bolaget troligen måste räkna med ett lägre orderinflöde framöver.

Iggesund Paperboard hade ett rörelseresultat på 863 miljoner kronor på helåret, och det är 46 miljoner kronor bättre än 2010.

Holmen Timber resultat kallade Magnus Hall en stor besvikelse. 2010 års rörelseresultat på 20 miljoner kronor plus, vändes till minus 136 miljoner kronor.

- Marknaden för sågat trä är extremt svagt för tillfället, sa Magnus Hall.

Mer läsning

Annons