Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Summermeet med bildueller lockade stort

/

Summermeet med Krantz Challenge på Kattvikskajen, bjöd på tempo, motorer, underhållning och 99 domare. Efter över två timmars duellerande lyckades de till slut kora Hälsingemästaren.

Annons

De 32 tävlande bilarna ställde upp sig bakom scenen. Snart skulle de glida fram inför publikhavet och visa upp sig i dueller. I varje moment möts två bilar. Vem som ska möta vem avgörs av en slumpmässigt lottad startordning.

Innan duellerna drar i gång utses 99 publikdeltagare, som blir till domare. Och det är deras röster som till slut ska avgöra vem som ska gå vidare och vem som tvingas lämna tävlingen.

– Här får hela publiken vara med. De behöver inte kunna så mycket om bilarna, men de får ändå vara med och avgöra utfallet, säger Kjell-Åke Krantz, mannen bakom tävlingen.

Krantz Challenge har pågått i över två timmar när det till slut endast återstår två bilar i tävlingen. När de 99 domarna för sista gången sagt sitt, står det klart att vinsten går till Arne Fagerström från Iggesund och hans Chevrolet.

– Det känns kul att publiken gillade den. Jag köpte den från Tyskland 2003. Då var den redan ganska färdig. Men det har ändå blivit många timmar i garaget, berättar han.

Snart slår kamerablixtarna vilt kring honom. Och en pokal i största modell överräcks. Runt omkring samlas alla domarnas röstkort in, för att packas ner i olika lådor. Där får de vila fram till torsdag, då Krantz Challenge drar vidare till Dalarna. I Hudiksvall däremot är bilentusiasternas dag långt i från över. Snart fortsätter biltemat med kvällens stora cruising genom staden.

Mer läsning

Annons