Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéprojektet Hitta ut drar igång för tredje året – allt fler letar kontroller i Hudiksvall

Den första juni startar årets Hitta ut-projekt i Hudiksvall.

Annons

Det är orienteringsklubbarna i kommunen som för tredje året i rad anordnar Hitta ut i Hudiksvalls kommun. Det kommer i år delas ut 20 000 kartor till alla hushåll i kommunen. Och deltagarna kommer ha 145 checkpoints att leta reda på.

Läs även: Fler orienterar - till och med i 17 minusgrader

Förra året blev projektet en succé och Hudiksvall blev den tredje största orten i landet sett till antalet deltagare. Förra säsongen var det 1 350 deltagare som registrerade minst 1 checkpoint var. Men enligt arrangörerna är det bara ungefär en tredjedel som väljer att registrera sig så arrangörerna uppskattar att omkring 4 000 personer deltog i projektet.

Läs även: Hitta ut-projektet i Hudiksvall växer

Hitta ut-projektet har pågått under tre år i Hudiksvall och lockar allt fler deltagare.

Hitta ut är ett hälso- och friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. De som är med får möjlighet att upptäcka sin närmijlö på ett nytt sätt och att upptäcka nya platser. Det är även ett sätt att få fler att motionera på eftersom det går att gå, springa eller cykla för att ta sig till de olika kontrollerna.

Läs även: Så ska Hudikborna hitta ut i nytt projekt

– Det blir ungefär samma upplägg som förra året. En nyhet är dock att vi lägger till ett kartområde - denna gång över Edsta och Lintjärn där deltagarna kommer kunna njuta av vacker natur och kanske ett svalkande dopp, säger Andreas Davidsson, projektledare för Hitta ut i Hudiksvall, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons