Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna fyller arbetsförmedlingen

Efter studenten tredubblades antalet arbetssökande ungdomar som skrev in sig på Arbetsförmedlingen. Antalet lediga platser ökar däremot inte med samma fart.

Annons

Under vecka 25 var det 137 nya arbetssökanden från Hudiksvall och Nordanstig som skrev in sig på Arbetsförmedlingen. Av dem var 104 personer under 24 år. Men bara 19 nya lediga platser registrerades.

Det gör att det i Hudiksvall och Nordanstig finns ungefär 4 000 arbetssökande på drygt 100 lediga platser.

Att det är ett högt tryck på Arbetsförmedlingen efter studenten är inget ovanligt. Förra året syntes den största förändringen vecka 24. Då skrev 110 nya ungdomar från Hudiksvall in sig på Arbetsförmedlingen, jämfört med 20 ungdomar veckan före och 30 ungdomar veckan efter.

I år har alltså vecka 25 varit den populäraste veckan för de nybakade studenterna att bege sig till Arbetsförmedlingen. Och det har varit långa köer. Nittonåriga Elin Bjur, från Hudiksvall, registrerade sig redan måndagen efter studenten.

- Det var fullproppat, helt sjukt faktiskt. Mest var det ungdomar som precis har tagit studenten. Jag träffade flera personer som jag känner, säger hon.

Mer läsning

Annons