Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömmingen är här

/
  • Naem Al Asad krokar loss ännu en strömming medan brorsan Numan tittar på.
  • Åke Jonsson från Vattrång fick hjälp i fisket av sonen Mikael.
  • Elian Åslin från Iggesund hade en lyckad fiskestund på söndagen.
  • Bengt Olsson, Per-Olof Wåhlström, Gunilla Wåhlström med hunden Mio, Göhlin Olsson och Märta Bergström från Färila trivdes vid Kattvikskajen.

Ett hundratal personer hade på söndagen inlett strömmingsfisket vid kajerna i Hudiksvall.

Annons

Naem Al Asad skrattar medan hon krokar av en till fet strömming vid Tullhuskajen. Pappa Faten Al Asad, Hudiksvall, berättar att barnen Naem och Numan tycker att det är roligt med strömmingsfiske.

– Det är första gången vi provar. Sedan kan vi steka dem. Jag har fått recept från en kollega och vi kan ge till kompisar och grannar.

Farfar Jan Åslin från Bjuråker står vid kajkanten med sonen Patrik och sonsonen Elian från Iggesund. De drar upp hel del rejäla strömmingar.

– Vi brukar fiska en 15–20 kilo strömming varje år och det räcker hela vintern, berättar han och tillägger att hustrun är bra på att laga rullströmming och sotare.

Under tiden har Patrik och Elian lyckats med konsten att få en strömming på två tackel.

– Den är mest min, tycker Elian.

Vid en av husbilarna längs Kattvikskajen möter vi familjerna Olsson, Wåhlström och Bergström från Färila.

De har campat sedan i fredags och fått äta god strömming med gräslökssås och mandelpotatis. Enligt uppgift är det Bengt Olsson och Erik Bergström i sällskapet som sköter strömmingsleveranserna och det tycks fungera bra.

– Vi har det mysigt här, kommenterar Gunilla Wåhlström, och drar åt sig koftan vid solstolen medan havsbrisen fläktar in.

Makarna Olsson och Bergström har under många år sökt sig till strömmingsfisket i Hudiksvall och det här året fått med sig paret Wåhlström.

– På prov, säger de och skrattar.

Det blir nog en tur nästa år också.

Mer läsning

Annons