Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandnära lägen engagerade

På vilka platser ska det bli enklare att bygga nära vattnet? Politikerna blev engagerade när frågan om Lis, landsbygdsutveckling i strandnära lägen, togs upp i kommunstyrelsen.

Annons

Det har varit ett intensivt arbete med att ta fram förslag på möjliga Lis-områden. Kommunen ordnade fyra medborgarträffar för att informera om Lis och få in invånarnas synpunkter. Alla idéer kunde man inte ta med i planförslaget, men till slut kvarstod 44 platser inom tre huvudområden – Dellensjöarna, tätorter och småorter i kommunen samt vid kusten.

Oppositionsråd Mikael Löthstam (S) saknade Svågadalen och Niandalen i förslaget och stadsarkitekt Mats Gradh förklarade att plan- och byggkontoret varit i kontakt med Svågadalsnämnden.

– De såg inte några områden.

Mikael Löthstam ville inte kommentera Svågadalsnämnden i större utsträckning, men hade ändå funderingar.

– Men jag tycker att det är lite konstigt om man som nämnd som ska syssla med landsbygdsutveckling inte har några idéer.

Det diskuterades flera andra möjliga platser, men till slut enades ledamöterna om att godkänna förslaget och skicka ut det på samråd, vilket innebär att även allmänheten snart får möjlighet att tycka till om Lis-områdena.

Plan- och byggkontoret ska göra vissa förtydliganden samt att titta mer på andra områden som skulle kunna ingå i Lis, bland andra Svågadalen, Hansebodarna och Niandalen.

Mer läsning

Annons