Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora skillnader i förskoleomdömen

Många föräldrar i Hudiksvall är nöjda med barnens förskolor. Det visar de senaste enkätresultaten från kommunen. Men där framkommer också stora skillnader, både mellan de olika förskolorna och sett till de skilda delområdena.

Annons

Exempelvis har 100 procent av de svarande som har barn på Fridhems förskola uppgett att de kan rekommendera förskolan till andra barn och föräldrar. På Smedjans förskola var motsvarande andel 46 procent.

Margareta Bronegård, som är förskolechef på Smedjans förskola, berättar att de diskuterat och reflekterat kring orsakerna till resultatet.

– Under våren hade vi många barn inskrivna och det ser ju föräldrarna som något negativt. Eftersom lokalerna är små, så upplever man att det är väldigt många barn. Det vi har jobbat med är att dela in barnen i smågrupper och fördelat var barnen ska vara, berättar hon.

Också när det kommer till undersökningens olika delområden skiljer sig resultaten åt, bland annat inom den fråga som rör storleken på barngrupperna. Totalt svarade 53 procent av alla föräldrar i kommunen, som deltog i enkäten, att grupperna var lagom stora. På Njutångers förskola uppgav 15 procent att de var nöjda med gruppstorleken.

– Det vi har gjort sedan dess är att vi har delat in barnen i olika grupper under dagen. Några kanske är i skogen medan andra gör något inomhus. Så att inte alla barnen är ute eller inne samtidigt, säger Agneta Edman, förskolechef på Njutångers förskola.

Samtidigt har alla föräldrar som har barn på Förskolan Klippan uppgett att deras barn ingår i en lagom stor grupp. 100 procent svarade också att de var nöjda med deras verksamhet och att barnen tycker att förskolan är bra.

Mer läsning

Annons