Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor sökinsats av polisen norr om Hudiksvall – hittade vilsen man i skogen

Polisen sökte efter en försvunnen äldre man vid Silja, norr om Hudiksvall, under måndagen. Med hjälp av polishelikopter och hundförare hittades mannen, medtagen, men vid liv.

Annons

Polisen kallade in en polishelikopter från Stockholm i sökandet. Arkivbild.

En äldre man som var ute och plockade bär sedan tidig morgon ringde till sin fru vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Han hade då sagt att han kände sig vilsen och yr. När kvinnan sedan försökte få tag i sin man så svarade han inte.

Polisen kopplades in, men utan att få tag i mannen. En större sökinsats inleddes sedan av polisen i skogarna mellan Ilsbo och Välsta.

– Vi befarade att det handlade om ett hastigt sjukdomsförlopp och drog igång en räddningsinsats, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

När polisen kom till platsen hittades snart mannens hund som följt med honom i skogen.

– Hunden kom till bilen utan mannen efter att vi varit där ute i femton minuter, säger Paul Edenström.

Mannens jaktkamrater, polis, ambulans och räddningstjänst deltog i sökandet. En polishelikopter från Stockholm kallades också in.

Klockan kvart över ett hittades mannen av polisens hundförare, vid liv, men medtagen. Det är ännu oklart hur det är med honom vid 13.30-tiden på måndagen.

– Räddningsinsatsen pågår fortfarande. Räddningstjänsten är på plats med en fyrhjuling. Vi ska få honom till ambulans så att han blir undersökt, säger Paul Edenström.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons