Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökiga elever problem på bussar

Bussarna från Glada Hudikskolan har tvingats stanna flera gånger under turerna för att eleverna har varit för stökiga i bussarna.

Annons

– Jag har pratat med väldigt många förare och nästan samtliga har fått stanna varje dag och säga åt barnen att ta det lugnt, säger Katrin Ring, depåchef KR-trafik i Hudiksvall.

Förra veckan stoppade ett av barnen ut sitt huvud mellan bakdörrarna när bussen skulle köra iväg.

– Föraren blev självklart väldigt rädd och sa åt barnen i bussen att de måste sitta ned. Barn som inte hade gjort någonting tog illa vid sig av händelsen, säger Katrin Ring och förklarar att barn som sköter sig på bussen blir lidande av barn som inte kan sitta stilla.

Händelsen förra veckan polisanmäldes av en mamma som anser att chauffören har utsatt hennes barn för ofredande. Enligt polisanmälan ska chauffören ha sagt att han inte kunde köra om inte alla satt ner på sina säten, och i samband med det ska barnen ha känt sig attackerade av busschauffören, enligt den anmälan som gjorts till polisen.

Katrin Ring berättar att det har varit väldigt stökigt på bussarna som kör mellan Glada Hudikskolan och busstationen i centrala Hudiksvall. Det är främst på eftermiddagarna som busschaufförerna flera gånger har bett eleverna att sitta ned i bussarna.

– Det är föraren som är ansvarig för att eleverna sitter ned på sätena och använder bälten. Det blir både ett arbetsmiljöproblem och ett säkerhetsproblem när eleverna inte kan sitta still i bussarna, säger Katrin Ring.

Efter händelsen förra veckan kallade KR-trafik tillsammans med X-trafik till ett möte med personal på skolan. Skolpersonalen i sin tur hade ett möte med eleverna på skolan hur de ska bete sig på bussarna.

– Vi har sett en stor effekt efter det mötet och det har blivit lugnare på bussarna, säger Katrin Ring.

Mer läsning

Annons