Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödkonsert för projekt i Uganda

/
  • När Erik Brodén och Kul på vallen-bandet drog igång hade publiken fått en bild av läget i Uganda. Och visste att deras biljettpengar kommer att göra nytta i det östafrikanska landet.

Efter en resa till Uganda tidigare i år bestämde sig Iggesundsbon Johnny Thronsson för att anordna ett hjälpprojekt. På fredagskvällen förverkligades den idén på Folkets hus i Iggesund.

Annons

Det bottenlösa behovet av hjälp i det östafrikanska landet fick Johnny Thronsson att arrangera en stödgala med flera kända musiker och band.

Omkring 200 personer fanns på plats när det första bandet klev på scenen vid halv åtta-tiden. Det var Erik Brodén och Kul på vallen-bandet som drog igång kvällen och då hade publiken fortfarande flera timmar av underhållning kvar.

För i kulisserna väntade både Hudiksvalls stjärnskott Oskar Gyllenhammar, Jens Kristensen, Ingela Söderlund och gruppen Jump 4 Joy.

Besökarna betalade 200 kronor var i entréavgift och enligt Johnny Thronsson kommer hela summan att överföras från den svenska banken direkt till kontaktpersonerna i Uganda utan mellanhänder, allt för att det inte ska försvinna några pengar på vägen.

– Jag kan garantera att varenda krona kommer fram och gör nytta vid byggandet av centret i Uganda, lovad han åhörarna.

Mer läsning

Annons