Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark kritik mot cruisingväg

/

Enkelriktningen av Hamngatan i Hudiksvall, under lördagens cruising, får stark kritik av de bilburna deltagarna. Polisen bedömer å sin sida att den påbjudna färdvägen blev lyckad, i ordningshänseende.

Annons

Egentligen fanns ingen slinga anvisad för cruisingen, men genom enkelriktningar av vissa gator leddes trafiken i praktiken från Hamngatan via Drottninggatan, Kålhagsgatan, Trädgårdsgatan till Breda gatan och ut på Hamngatan igen.

– Av alla människor som jag har pratat med har jag inte hört någon som är nöjd. Det blev totalt misslyckat, säger Magnus "Mankan" Lindahl, inofficell arrangör av vårcruisingen.

Han framhåller att motorfolket inte kan formulera alla villkor, men tycker att polisen också måste vara lyhörd i diskussionen.

– Vi vill att polisen också ska vara nöjd, men om de tänker envisas med det här kommer cruisingen i Hudiksvall att dö. Jag tror att man kan lösa problemen med ganska små medel, säger Magnus Lindahl.

Ett problem med helgens cruising var att den inte var organiserad, inte hade någon officiell arrangör, inget formellt tillstånd och att det – till skillnad från cruisingen i juli – inte fanns någon ansvarig part att förhandla med, förklarar Josef Wiklund vid polisens brottsförebyggande enhet i norra Hälsingland.

– Cruisingen i lördags var ett spontant arrangemang. Men alla som jobbade i helgen tycker att det fungerade bra. Ur ordningssynpunkt var det lysande, säger Josef Wiklund.

Mer läsning

Annons