Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull sång med Shirley Clamp vid Rångsjön

/

Shirley Clamp hade både kofta och filt med sig när hon klev ut på den flytande scenen vid Svanbackens strandhotell i Delsbo på torsdagskvällen, men mottogs med värme av den småfrusna publiken på stranden.

Annons

Molnen hängde tunga över Rångsjön när musikens drog i gång och många inväntade kvällens stora gäst Shirley Clamp inne i matsalsvärmen. Berit Larsson från Harmånger hörde till dem som trotsade kylan och avnjöt även den inledande musiken, med husbandet Bröderna Pålsson och pianisten Daniel Wirenberg, från första parkett.

– Men långkalsonger hade inte varit helt fel, konstaterade hon.

Det var första gången Berit Larsson såg Shirley Clamp live, men kompisen Camilla Andersson, Alfta, hade sett Shirley Clamp flera gånger tidigare och redan bokat in att se henne ännu en gång – på en julkonsert i Falun.

– Jag är ett schlagerfan och gillar egentligen all slags schlager, förklarade hon.

Den här gången bjöd Shirley Clamp på mer avskalad musik, endast kompad av pianisten Frans Bengtsson. Hon började konserten med "Den långsamma blomman", som inleds med orden "Det känns som solens strålar lyser på mig igen...". Och molnen lättade faktiskt något under konserten även om det inte fanns några värmande solstrålar att glädjas åt.

Ulf Svensson från Delsbo och hustrun Britt Engbom hade önskat att de klätt sig ännu varmare, men ville inte låta vädret stå i vägen för konserten.

– Hon är den enda i sommar jag hade planerat att se. Det är första gången jag ser henne live och jag tycker att hon är en mycket duktig sångerska. Jag brukar komma hit varje sommar när det är musik, sa Ulf Svensson.

Visor vid Rångsjön fortsätter varje torsdag i juli med olika välkända artister.

Mer läsning

Annons