Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelautomater ska prövas i HD

Det är fortfarande oklart om spelautomaterna på Café Skutan är olagliga eller inte. Frågan om spelautomaterna har ännu inte prövats av högsta domstolen. Men i väntan på ett avgörande fortsätter Lotteriinspektionen skicka föreläggande om att automaterna måste tas bort.

Annons

I Sverige är det än så länge bara Svenska spel som får ha lotteri på spelautomater. Men i Sverige finns det ändå drygt 1 500 spelautomater som inte ägs av Svenska spel. Åsikterna går isär om automaterna faktiskt bryter mot lagen.

Anledningen är att bolagen som står bakom spelautomaterna säger att det inte är spelautomater utan en internetterminal. Det egentliga spelet sker i ett annat land, via internet.

Detta stöds av en hovrättsdom. Problemet är bara att andra domstolar, och Lotteriinspektionen, tycker annorlunda. Nu väntar alla på en vägledande dom från Högsta domstolen. Under tiden fortsätter Lotteriinspektionen skicka föreläggande till restaurangerna om att automaterna måste tas bort.

En av de restauranger som fått ett föreläggande är Café Skutan i Hudiksvall. Men Café Skutans ägare avvaktar Högsta domstolens dom.

- Om högsta domstolen säger att de är lagliga kommer vi fortsatta ha dem. Om de säger att maskinerna är olagliga kommer jag naturligtvis att bort dem, säger Savas Altinbas, Café Skutans ägare. Enligt honom väntas avgörandet komma i slutet av juni.

Mer läsning

Annons