Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spel på maskiner gav trio böter

Spelautomaterna på restauranger i Hudiksvalls kommun var olagliga.

Annons

De tre männen drev varsin restaurang i Hudiksvalls kommun. Under åren 2009 till 2010 hade de spelmaskiner i lokalerna och fick en viss andel av de pengar som maskinerna drog in.

Spelmaskinerna bestod av datorskärmar som var uppkopplade mot internet. På så sätt gick det att spela via datorservrar som fanns utomlands.

Under rättegången för två veckor sedan uppgav två av männen att bolagen som ägde maskinerna hade visat papper på att allt gick lagligt till.

Men i december 2011 slog Högsta domstolen fast att det inte spelar någon roll var datorservern står. Det som räknas är om man spelar i svenska lokaler och får vinsten på plats.

Hudiksvalls tingsrätt konstaterar nu att spelverksamheten huvudsakligen har anordnats i restaurangernas lokaler. Restaurangägarna har inte själva tagit reda på om det krävdes tillstånd.

Två av männen döms till 40 dagsböter för brott mot lotterilagen. Den tredje mannen skaffade nya spelautomater efter att polisen beslagtagit de första maskinerna redan år 2008. Han döms något hårdare, till 60 dagsböter.

I reda pengar slutar bötessumman på mellan 2 000 och 6 000 kronor, beroende på antal dagsböter och männens ekonomiska förhållanden. Dessutom tar staten nära 2 600 kronor som fanns i automaterna.

Mer läsning

Annons