Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solig avslutning av öppen scen

/
  • Therese Persson öppnade upp sitt sångnummer med låten
  • Ett hundratal personer samlades runt den öppna scenen för att ta del av vad bland annat Eric Donell hade att säga.
  • Den professionella inramningen, med ordentligt ljud och en riktig scen, är en viktig del av kvällarna för arrangörerna.

På torsdagen hölls den avslutande Öppen Scen på Möljen i Hudiksvall.

Annons

– Det var den starkaste strålkastaren någonsin på mig här, sa Eric Donell när han stod uppe på scenen.

Strålkastaren var i det här fallet solen, som lyste in på scenen över det hundratal personer som kommit för att lyssna. Eric Donell höll en föreläsning blandat med sånger om hur det är att leva med diagnoserna Tourettes syndrom och ADHD. Historier om sin barndom, uppväxt och nuvarande liv blandades med sånger på temat.

– Det är en befrielse att stå där uppe och tala från mitt perspektiv, och jag hoppas publiken fick med sig en känsla av att "ah, det där känner jag igen", berättar han efter föreställningen.

Det är femte året i rad som den öppna scenen hålls, och konferencierkoordinator Ulrika Beijer är nöjd med årets arrangemang.

– I år har det verkligen känts jättebra, och det börjar märkas att alla unga och personer med band känner till att det här finns. Vi har inte haft svårt att fylla scentiden direkt, säger hon.

På scenen i år har allt från hip-hop till diktläsning och föreläsningar funnits att ta del av, och det finns en förhoppning om att fortsätta även nästa år.

– Det här är mitt skötebarn, så jag hoppas verkligen på ett år till, säger Ulrika Beijer.

Mer läsning

Annons