Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soldäcket klart till våren

/
  • I månadsskiftet mellan mars och april väntas soldäcket vid den inre hamnen vara färdigt.
  • Trädäcket består av trätall som kommer att bli mörkt och grått när det åldras.
  • Mats-Erik Persson är en av de som arbetar åt GL Bygg för att bygga soldäcket.

I månadsskiftet mellan mars och april ska trädäcket och bryggorna i den inre hamnen i Hudiksvall vara färdiga.

Annons

I mitten av oktober började GL Bygg med de första förberedelserna för att bygga trädäcket och bryggorna i den inre hamnen i Hudiksvall. Solbryggan blir ett trädäck i olika nivåer som hänger ut över kajkanten. Däcket kommer att sträcka sig cirka 75 meter längs kajen i hörnet mot Möljen. Fyra flytbryggor som är 16 meter långa kommer göra det möjligt för båtgäster att lägga till vid trädäcket.

– Vi räknar med att vara klara i månadsskiftet mellan mars och april. Sedan är det lite asfalteringsjobb kvar som kommer att göras när det blir bättre väder i vår, säger Göran Nordkvist som är lagbas.

Hudiksvalls kommun har planer på att fortsätta utveckla området i hamnen. En strandpromenad för ungefär 4,5 miljoner kronor ska göras från hamnen till Gräsmaln. Bygget av solbryggan kommer att kosta ungefär 3,5 miljoner kronor.

Byggarbetarna på GL Bygg sågar brädorna och ser till att längderna anpassas till ritningen. Stora delar av trädäcket börjar bli färdiga. Förseningar av material har gjort att det planerade slutdatumet vid årsskiftet har fått skjutas fram någon månad.

– Vi ligger lite efter, det är svårt att säga exakt hur mycket. Att vi skulle vara klara vid årsskiftet var lite för optimistiskt, säger Göran Nordkvist.

Vid trädäcket kommer bänkar med sittplatser byggas. En handikappramp är på väg att färdigställas och trapporna med räfflat virke läggs på plats. I ritningarna har det lagts stor vikt på belysningen. Små ledlampor ska monteras på trappstegen och på handtagen till handikapprampen. Vid bänkarna ska lyktstolpar resas.

Mer läsning

Annons