Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialtjänst får kritik av kurator

Kuratorn tycker inte att socialtjänsten gjort tillräckligt, men Socialstyrelsen ser inte någon anledning att kritisera Hudiksvalls kommun.

Annons

Det har nu gått ett år och tre månader sedan en kurator på Bromangymnasiet sa ifrån.

I en anmälan till Socialstyrelsen skriver hon att hon stött på saker som gör henne fundersam på om arbetet inom socialtjänsten vid Hudiksvalls kommun verkligen hjälper de mest utsatta ungdomarna i samhället på bästa sätt.

Kuratorn beskriver tre ärenden hon varit inkopplad i under ett års tid, som alla handlar om elever på gymnasiesärskolan.

Om ett fall skriver hon bland annat att det tagit "orimligt lång tid" att få en kontaktfamilj, om ett annat att socialtjänsten inte tycks ha någon plan för framtiden utan agerar i sista sekund.

Men Socialstyrelsen anser inte att några formella fel har begåtts, efter att ha tagit del av yttranden och journaler i de tre ärendena. Därför avslutas nu ärendet utan kritik mot kommunen.

I kommunens yttranden till Socialstyrelsen skriver barn- och ungdomsenhetens representant att utredningstiderna i de tre fallen följer lagstiftningens krav, men i två av ärendena medges att insatser hade kunnat beviljas tidigare.

Mer läsning

Annons