Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöskulptering med och för barn i sportparken

/

En festival för snöskulptur pågår denna sportlovsvecka vid Hudiksvalls sportpark.

Annons

– Snö är ett bra material att arbeta med. Det är formbart och det går snabbt att ändra volym på skulpturen, säger konstnären Ragnhild Sandelius Brodow, Marmaverken.

Hon skulpterar mestadels i sten men är van snö efter att ha gjort snöskulpturer på festivaler i bland annat Arjeplog. Till sin hjälp har hon sportlovslediga barn och de jobbade målmedvetet med att forma snön till en dinosaurie.

Läs mer: Medborgarförslag om skulpturer

– Vi gör en dinosaurie för det är svårt och då lär vi oss mera så att vi kan bygga andra saker, kanske en helikopter, förklarar Kim Falk, Hudiksvall. Hon är van snö efter att ha gjort snöskulpturer på festivaler ibland annat Arjeplog. Till sin hjälp har hon sportlovslediga barn.

Läs mer: Häng med på pyssel

Festivalen pågår fram till och med torsdag och då är det meningen att det ska finnas två dinosaurier i sportparken. Grundformen till det andra forndjuret hade Ragnhild Sandelius Brodow gjutit i förväg för att få en hårdare grund att skulptera på.

– Det är roligt att det går att jobba med snö så här pass sent på säsongen, men det här kanske inte blir skulpturer som finns kvar så länge, säger Ragnhild Sandelius Brodow.

Läs mer: Nya lokaler för Komtek

Förutom skulptur är det också madrassåkning vid sportparken och festivalen arrangeras av Komtek i Glada Hudik.

Mer läsning

Annons