Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags att söka feriejobb

Alla ungdomar som söker feriejobb inom äldreomsorgen kommer att få en garanterad plats.

Annons

Från och med måndag kan Hudiksvalls kommuns ungdomar börja söka feriejobb. Nytt för i år är att alla som vill jobba inom äldreomsorgen garanteras en plats.

Att passa på och samla arbetslivserfarenhet brukar vara populärt bland skolungdomarna i kommunen, berättar praktiksamordnare Lena Teodorsson.

– De vill jättegärna ha sommarjobb, det är ett stort tryck.

I fjol var det 267 ungdomar som fick sommarpraktik. Riktigt hur många feriejobb kommunen kan erbjuda i år vet Lena Teodorsson inte än, men hon tror att det kan bli ungefär lika många som i fjol.

Hudiksvall har tidigare fått kritik för låga löner jämfört med andra kommuner, men i år ska det bli lite mer pengar – 60 kronor per timme inklusive semesterersättning oavsett var man jobbar eller hur gammal man är.

I fjol fick ungdomar som jobbade inom äldreomsorgen 55 kronor, alla andra 50 kronor. Det gjorde man för att försöka locka fler elever att jobba inom äldreomsorgen, men när man sedan gjorde en enkätundersökning visade det sig att lönen inte spelade så stor roll, enligt Lena Teodorsson. Nu har man lite andra idéer som ska väcka ungdomarnas intresse för äldreomsorgen. En sak som redan är klart är en platsgaranti.

– Alla som söker dit får en garanterad plats hur det än blir, det är nytt för i år.

Mer läsning

Annons