Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottar, säckpipa och spökvandring

/

Reser man till Skottland förväntar man sig att se en riktig skotte, skriver HT:s UNG-reporter Sara Carlzén.

Annons

Reser man till Skottland förväntar man sig att se en riktig skotte. Så enkelt är det. Och jag kan säga att uppdraget är slutfört. Arbetet här på Stirling youth hostel är otroligt roligt och jag känner knappt av att jag arbetar, då alla arbetskamraterna är så roliga och trevliga.

Dock kan man inte jobba hela tiden, så på våra lediga stunder har vi gått och utforskat staden, och vi fann den typiska skotten, när han skulle gå och spela säckpipa (vilket gör honom ännu mer skotsk). Underbart!

Alldeles bredvid vandrarhemmet ligger det ett gammalt fängelse, och vid dess grindar börjar varje kväll en spökvandring. De som följt serien Morden i Midsommer, skulle utan tvekan känna igen sig och tro att de hamnat mitt i en av filmerna.

Om man traskar ett par hundra meter förbi fängelset kommer man till det berömda Stirling castle. Slottet omringas av en stor gravgård. Det finns lugnt över 250 gravar där, och de är så vackra att man skulle kunna bli kvar där i timmar och bara beundra arbetet som ligger bakom stenarna.

Då slottet ligger högt upp, har man en utsikt som inte går av för hackor. Hela arkitekturen i det här landet är så otroligt vacker och jag planerar att packa ner ett av alla de underbara husen och ta med mig hem.

Vi måste ju prata om vädret! Skottand är ökänt för sitt dåliga väder, men härmed dementerar jag detta! Sedan vi anlände har det bara regnat några små skurar och långt ifrån så mycket som det pratas om. Då var det utklarat, och det är back to work som gäller.

Mer läsning

Annons