Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterträff lockade besökare till Svågadalen

/
  • Jonathan Nordh och Erik Bylund körde från Hybo till skoterträffen i Svågadalen.
  • Håkan Bodin från Delsbo köade en stund för att svänga in på parkeringen.
  • Klubben har lagt ner mycket arbete på att få väl preparerade leder.
  • Sofia och Henrik Sandin från Bjuråker provade på kolbullar vid Svågagården, mamma Jenny Sandin servade i blåsten.

Hundratals ekipage slöt upp på årets stora skoterträff i Svågadalen för att testa teknikbanor och kanske prova en ny maskin.

Annons

Det doftar grillrök fläsk och kolbulleos. Skotrarna morrar och solen lyser på arrangörerna denna lördag som är så viktig för skoterintresserade i Hälsingland.

Kent Söderlund från Ängebo står och tar tid på skoteråkarna som utmanar teknikbanan. Han är på plats för andra året i rad.

– Det börjar alltid lite trevande, men det brukar senare bli köbildning framåt ett–tvåtiden, berättar han.

Fem ekipage kört banan runt och bästa tiden än så länge är 32 sekunder.

– Det är vinnartiden just nu och det är en bra tid, det är inte säkert att det kommer att gå mycket fortare sedan, gissar Kent Söderlund, en av medlemmarna arrangerande Svågadalens skoterklubb som har runt 85 själar i sin förening.

Banan kräver bra skoterteknik för att få en fin sluttid. Det är långt ifrån säkert att man vinner bara för att man har en snabb maskin.

En skylt upplyser att man åker på egen risk, att det sker på tid, att det kostar 20 kronor, att det är pris till de tre första i varje klass, dam-, herr- och veteranklassen.

– Veteranklassen är för skotrar från 1982 eller äldre. I fjol hade vi många Ockelboskotrar här, säger Kent Söderlund.

På parkeringen intill sitter Jonathan Nordh och pausar med mugg varm choklad, tillsammans med kompisen Erik Bylund. De har åkt nära fyra mil till träffen och kommer från Hybo.

– Man åker för att träffa folk och för resan hit, konstaterar Jontathan Nordh och tillägger att blåsten känns lite jobbig och de kommer att vända tillbaka senare på eftermiddagen.

Mer läsning

Annons