Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpersonal anmäls för kränkning av elev

Eleven pekar ut lärare vid skolan.

Annons

En förälder till en elev vid en skola i Hudiksvalls kommun skriver i en anmälan till skolinspektionen att barnet blir kränkt av personal vid skolan.

Barnet går i en av de tidigaste klasserna, och förutom den kränkande behandlingen får sonen, enligt mamman, inte det stöd han behöver. Vad som närmare bestämt har inträffat är sekretessbelagt av Skolinspektionen, men av handlingarna kan man utläsa bland annat att tre lärare vid ett tillfälle ska ha varit inblandade i en situation med barnet.

Barnet ska också ha pekat ut en av fröknarna som delaktig i en situation, och enligt anmälan förekommer det demonstrationer av våld i elevgruppen. Enligt anmälan är det stökigt i klassen, och den extraresurs som satts in är enligt anmälan ofta frånvarande, då han får rycka in när andra klasser saknar lärare.

Nu ska Skolinspektionen utreda kränkande behandling och särskilt stöd under läsåret 2011-2012. Kommunen, samt rektor vid skolan, har fått en rad frågor som ska besvaras. Det gäller eleverns behov av stöd, och Skolinspektionen vill även ha en redogörelse från skolan om de händelser som har kommit fram i anmälan, och som eleven upplever som kränkande.

Rektor vid skolan vill inte kommentera anmälan, utan hänvisar till den utredning som så småningom ska redovisas för Skolinspektionen.

Mer läsning

Annons