Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbrand utanför Friggesund – brandflyg har kallats in

Larm om skogsbrand utanför Friggesund inkom till SOS 15.40. Ett brandflyg och tre styrkor har skickats till platsen. Något senare upptäcktes ytterligare en skogsbrand, i Väster Stråsjö i närheten av Ängebo.

Annons

I larmet står det att man har iakttagit en kraftig rökpelare från Tovvåssjön. Man har även fått iakttagelser från Holmberg. Tre styrkor har skickats till platsen, varav en har nått skogsområdet. Ett brandflyg är även uppe och försöker lokalisera var röken kommer ifrån. Det visade sig att det brinner i området kring Dalaberget.

Enligt Pär Mossnelid, insatsledare vid Norrhälsinge Räddningstjänst, fanns 15 personer på plats för att delta i släckningsarbetet. Vid 20.30-tiden anlände även en helikopter för att hjälpa till med den cirka tre till fyra hektar stora branden.

– Det är under kontroll, men det är mycket jobb kvar. Det brann i samma område i söndags, det är en gammal brand som blossat upp igen, säger Pär Mossnelid och tillägger att det är väldigt torrt i marken just nu.

En stund efter att det första larmet kommit in upptäckte skogsbrandflyget ytterligare en brand, i trakten kring Väster Stråsjö. Den branden var dock mindre, det handlade om ett område på cirka 5 till 10 kvadratmeter, och räddningstjänsten kunde lite senare på kvällen lämna över till markägaren för efterbevakning.

Rökpelaren fångad på bild av läsare på plats.

Mer läsning

Annons