Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skickade sex-sms till barnens kompisar

Nu döms pappan för att ha sexofredat två flickor.

Annons

Ganska snart efter att de två flickorna hade börjat vara hemma hos sina kompisar fick de sms från kompisarnas pappa. I början handlade meddelandena om att de var söta och snygga. Sedan blev innehållet sexuellt.

Flickorna, som är i högstadieåldern, fick frågan om de ville inleda en sexuell relation med mannen. Den ena flickan berättade under rättegången om tre tillfällen då hon var i mannens bostad och såg att han satt med mobilen och skickade meddelanden som hon fick. Totalt fick flickorna omkring 20 sms på två veckor.

Under rättegången uppgav mannen att han inte hade skickat sms till flickorna. Han sa att många andra lånade hans telefon och att någon av dem måste ha skickat meddelandena för att "jävlas".

Hudiksvalls tingsrätt tror inte på det, utan anser det osannolikt att någon annan under en längre tidsperiod regelbundet skulle ha skickat meddelandena.

Han döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom och 80 dagsböter på totalt 8 000 kronor. De drabbade flickorna tilldöms 5 000 kronor var i skadestånd.

Mer läsning

Annons