Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöfyllerist döms till fängelse

Mannen fälls för att ha kört både bil och båt berusad.

Annons

En natt i juli i fjol grep polisen en misstänkt sjöfyllerist i småbåtshamnen i Hudiksvall. Under rättegången berättade ett vittne att han la märke till båten och tyckte att den framfördes vingligt mellan bryggorna. Båten kördes också fram och tillbaka vid båtplatsen.

Vittnet såg inte förarens ansikte men tillkallade polis och beskrev hur den personens tröja såg ut.

Den åtalade, en man i 60-årsåldern, nekade under rättegången. Han sa att det var hans kompis som kört och att vittnet inte kan ha sett vem som körde. Mannen hade 1,19 promille alkohol i blodet vid tillfället, men uppgav att han hade druckit alkohol efter att båten förtöjts.

Kompisen vittnade också om att det var han som kört båten. Hudiksvalls tingsrätt anser dock att deras berättelse innehåller efterhandskonstruktioner och fäller mannen för grovt sjöfylleri.

Han fälls även för bland annat grovt rattfylleri och grov olovlig körning vid ett annat tillfälle och döms till sex månaders fängelse.

Mannen är tidigare dömd för bland annat grovt sjöfylleri och grovt rattfylleri. För att förebygga fortsatt trafikbrottslighet beslutade rätten att han nu blir av med sin bil.

Mer läsning

Annons