Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvertjärn snart en dypöl igen

/
  • Silvertjärn på Galgberget i Hudiksvall håller sakta men säkert på att åter förvandlas till en dypöl.

Silvertjärn i Hudiksvall håller på att bli en dypöl. Men kommunen, som ansvarar för tjärnen har inga pengar att åtgärda problemet med.

Annons

På Galgberget i Hudiksvall finns en klassisk liten tjärn, Silvertjärn, vars omgivningar och blickfång varit ett kärt utflyktsmål för Hudiksvallsborna genom åren. På 70-talet fick tjärnen en omfattande ansiktslyftning, men nu är Silvertjärn på väg att bli en dypöl igen. Sakta men säkert växer vattenspegeln igen, snart är mer än halva tjärnen täckt av diverse vattenväxter.

Det är Hudiksvalls kommun som har ansvaret för Silvertjärn. Parkchefen Håkan Wenn håller i princip med alla de som tycker att tjärnen håller på att växa igen, och att något måste göras.

– Jag är mycket väl medveten om situationen, och Silvertjärn är onekligen en pärla värd att bevara, men tyvärr finns det inga medel i kassan just nu för att utföra ett omfattande rensningsarbete, säger Håkan Wenn.

Helt klart kommer tjärnen att bli rensad igen, men när det bli kan inte Håkan Wenn lova i dag.

– Det finns andra prioriteringar som tagit pengar ur budgeten i år, men Silvertjärn finns i åtanke, helt klart, säger Håkan Wenn.

Mer läsning

Annons