Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigge Hill stäms på en miljon kronor

Sigge Hill stäms för avtalsbrott.

Stads krögare vänder sig till Hudiksvalls tingsrätt – med en stämningsansökan på en miljon kronor.

Annons

Sigge Hills jukebox skulle rädda Hälsinglands nöje AB, bolaget bakom Stadts bar och kök, från en hotande konkurs.

Intäkterna från sex fullsatta kvällar skulle lösa de skulder som krögaren Marcus Iatropoulos dragit på sig, och dessutom ge honom sin F-skattesedel åter. Den hade nämligen Skatteverket dragit in tidigare som en följd av obetalda skatteskulder.

- Totalt handlar det om 930 000 kronor, summerar Marcus Iatropoulos.

Avtalet tecknades i början av juni. Men ett par veckor senare sade Sigvard Swasse Wassberg, mer känd som Sigge Hill, upp det.

Enligt den stämningsansökan som lämnades till Hudiksvalls tingsrätt på torsdagen, ska den angivna grunden till detta ha varit att Stadt kunde anses vara på obestånd och att Wassberg därmed hade rätt att säga upp avtalet enligt en paragraf i det.

- Jag var helt öppen med det ekonomiska läget när jag frågade om han ville köra på Stadt i sommar. Situationen hade inte förändrats något sedan vi pratade om det, säger Marcus Iatropoulos.

Nu kräver Stadt en miljon kronor av Wassberg, eftersom de uteblivna arrangemangen har försatt krögaren i en än mer besvärlig situation. På grund av jukeboxkvällarna har avtal ingåtts med olika leverantörer – och den ursprungliga skulden på nästan en miljon kronor kvarstår.

Mer läsning

Annons