Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniorer intog scenen

/

Seniordagen i Hudiksvall bjöd på ett digert program med både hattävling, modevisning och uppträdanden.

Annons

Upp på scenen kliver Kerstin Ekengren, med sig har hon en rollator som hon släpper då hon snurrar runt och visar upp sin klädsel. Det är modevisning, kallad rollator-catwalk, på seniordagen i Hudiksvall.

Över 120 personer sitter och tittar, samt applåderar mannekängernas uppvisning. Det är varmt, trångt och en gemytlig stämning. På grund av regnet har seniordagen i sista hand fått flytta från Möljen till Kulturhuset Glada Hudik.

Seniordagen har anordnats av Hudiksvall hela livet i samarbete med pensionärsföreningarna, röda korset och svenska kyrkan i Hudiksvall.

- Man ska få stimuleras till utveckling hela livet, och vi vill ändra attityden till åldrandet. Vi vill se det som något positivt. Man är inte förbrukad bara för att man har fyllt 80 år, säger Jannie Fasth från Hudiksvall hela livet och visar på olika knappar hon har på bröstet. Där står det "Skrynklig, vacker och full av liv" och "Gammal, livserfaren och stolt".

Jannie Fasth berättar att hon tycker att det är underbart att börja hösten med en större träff för seniorer, och syftet är att det ska bli ett återkommande inslag med en seniorfest varje år.

I år bjöd seniordagen på uppträdanden av bland annat SPF-kören och Thore Härdelin. Musiken avlöses av dikter och tal, samt en modevisning. Ett annat inslag är en tävling då årets snyggaste, knasigaste och roligaste hatt utses.

Mer läsning

Annons