Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seko varslar om sympatistrejk

/

Sekos förbundsstyrelse beslutade på onsdagen att lägga ett sympativarsel till stöd för Handels konflikt. Varslet berör totalt cirka 220 Sekomedlemmar på 79 asfaltverk runt om i landet, bland annat i Hudiksvall och Bollnäs.

Annons

Medlemmarna som berörs av sympativarslet jobbar främst inom fyra stora företag – Skanska, NCC, Svevia och Peab. Varslet träder i kraft vid midnatt, natten till måndagen den 23 april, om ingen lösning i den primära konflikten inom handeln nåtts innan dess. Då stoppas i princip allt beläggningsarbete på de 79 arbetsplatserna som berörs, bland annat NCC roads asfaltverk i Hudiksvall och Växbo i Bollnäs.

– Vi stöder Handels krav på jämställda löner och trygga anställningar. Deras krav ligger helt i linje med det vi kommit överens om i LO-samordningen. Jämställdheten kan inte längre vara ett ansvar som bara vilar på kvinnorna, säger Sekos förbundsordförande Janne Rudén i en kommentar.

Josefin Sellén, informationschef för NCC roads, säger på onsdagseftermiddagen att de precis håller på att titta på vad det skulle få för konsekvenser om strejken träder i kraft. Generellt sett är det cirka två personer som arbetar på varje asfaltverk och i de norra regionerna har asfaltverken inte kommit i gång riktigt än.

– Det kan göra att det blir lite mindre kännbart i de norra delarna, men vi hoppas förstås att det löser sig innan dess.

Mer läsning

Annons