Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljknep fällda i rätten

/

Internetbolaget Yellow Register fälls i Marknadsdomstolen för sina hårt kritiserade försäljningsmetoder. Om bolaget fortsätter att använda dem hotar domstolen med en miljon kronor i vite.

Annons

– Det tycker jag var på tiden. Personligen tycker jag inte att de borde få fortsätta över huvud taget, säger en jordbrukare i Hälsingland som fick betala flera tusen kronor för en hemsida från företaget trots att han inte tänkt köpa något.

Bolaget anklagas för att ha lurat kunderna genom att erbjuda dem en gratis hemsida som skulle användas som PR för Yellow Register. Kunderna fick också höra att de var särskilt utvalda och att de måste bestämma sig snabbt.

Marknadsdomstolen fastslår att Yellow Register har ägnat sig åt vilseledande marknadsföring. Bolaget förbjuds att påstå att produkten är gratis, att kunderna måste skynda sig och att de är speciellt utvalda.

Företaget å sin sida nekar till anklagelserna och hävdar att domen därför inte alls påverkar verksamheten.

Hur många som drabbats är oklart, men den samhällsfinansierade tjänsten IT-rådgivarna uppgav 2007 att det rörde sig om mer än 100 företagare enbart i Hälsingland.

Jordbrukaren som tidningen talat med säger att han helt slutat handla med telefonförsäljare efter affären med Yellow Register.

Mer läsning

Annons