Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roliga studier i sommarskolan

/
  • Hanna Lindfors och Michelle Hedlund övervakade och hjälpte till med studierna när Mattias Hagelberg, Erik Engvall och Alexander Westlin övade inför ett test i engelska.

Sommar innebär en paus i studierna för de flesta skolungdomarna – men inte för alla.

Annons

Korridorerna och klassrummen på Centrum för utveckling och lärande, CUL, i Hudiksvall kommer att vara fyllda av liv och rörelse när sommarskolan pågår under de närmsta två veckorna.

Under tisdagsförmiddagen satt 49 elever från alla högstadier i kommunen utspridda i olika grupprum för att läsa upp sina betyg i svenska, matte och engelska. I ett av klassrummen övade elever för fullt inför ett stundande test av hörförståelse på engelska.

- Det känns väldigt bra att jobba igen det man har missat i skolan, framför allt i svenska och engelska, säger Erik Engvall, 15 år, från Enånger.

Klasskamraten Alexander Westlin, 15 år, har förhoppningar om att läsa fordonsprogrammet för att kunna bli mekaniker.

- Våra lärare i Enånger frågade om vi ville plugga här i sommar, och då sa vi ja. Målet är att få godkänt i alla ämnen, säger han.

För att hjälpa de studerande finns läraren Elisabet Klingberg Rygg tillsammans med 21 assisterande ungdomar som gått ut ettan och tvåan på gymnasiet. Det som krävs för att vara lärarassistent är minst VG i de tre aktuella ämnena. De unga assistenterna var väldigt uppskattade bland sommareleverna.

- Det är mycket roligare än med vanliga lärare. Det brukar vara tråkigt i skolan, men här är det kul, säger Mattias Hagelberg, 14 år, som vanligtvis går på Östra skolan.

En av assistenterna, 17-åriga Michelle Hedlund, trodde sig veta framgångsreceptet.

- Man måste kunna prata om annat än bara plugget, då blir det roligare, säger hon.

Mer läsning

Annons