Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revy-SM nästa för gänget i Iggesund

/

Iggesundsrevyn har chansen att vinna revy-SM 2011, i tre olika klasser. SM går av stapeln i Eslöv i början av augusti.

Annons

Lokalrevyerna skickar in sina bidrag till en jury, som sedan väljer ut de bidrag som ska få chans att tävla om SM-guldet. Revymedlemmen Lennart Sydh berättar att det kom in totalt 160 bidrag i år. Och Iggesundsrevyn Skepp o'skoj blev uttagen i tre av fem tävlingsklasser. I klassen "Lokalt nummer" tävlar de med bidraget Fiskedragen, i klassen "Sång och musik" med Dubbelbokning och i klassen "Dans och rytm" blev de uttagna med numret Candyman.

Vad tror du om era chanser att vinna?

– Jag tycker väl att vi är rätt bra, vi har bra nummer, men tycke och smak är olika. Men det är väldigt roligt att komma med, att umgås med andra revymänniskor, höra vad de tycker, få inspiration och inspirera andra, säger han och tillägger att det även erbjuds seminarier under SM.

Iggesundsrevyn spelar vartannat år, så vartannat år har de möjlighet att skicka in bidrag. 2005 och 2007 vann de två guldmedaljer, och 2009 var de nominerade i samtliga klasser. Någon medalj blev det dock inte då. Man får se hur det går i Eslöv. Tidningens recensent var i alla fall mycket positiv när han skrev om årets revy: en träffsäker och piggt musikalisk årskavalkad rundar av en revy som rimligen måste räknas in bland det här sällskapets allra bästa, heter det i recensionen.

Överhuvudtaget tror Lennart Sydh att man kan prata om en renässans för lokalrevyn. Till exempel visades Falkenbergsrevyn på tv.

– Det kan gå i vågor, men jag tycker det ser ganska bra ut, lokalrevyn har nog fått en renässans, det tycker jag.

Mer läsning

Annons