Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang slarvade med redovisningen

En restaurang i Hudiksvall har inte redovisat intäkter på över en miljon kronor.

Annons

Det anser Skatteverket som nu kräver att företaget betalar skattetillägg. Det hela framkom efter en revision hos företaget. Myndigheten granskade företagets räkenskapsår mellan september 2008 och december 2009.

Skatteverket bedömer att det föreligger allvarliga brister i redovisningen eftersom det inte har skett någon löpande bokföring av kassakontot. Bland annat har restaurangen inte bokfört varje dagskassa och Skatteverket har också hittat skillnader mellan försäljningsrapporter i bokföringen och försäljningsrapporter i kassaregistret, något som ingen i företaget har kunnat förklara. Enligt Skatteverket tyder det på att man har tagit ut rapporter och bifogat dem till bokföringen och att man efter det har fortsatt med ytterligare försäljning samma dag och att man inte har redovisat dessa intäkter.

Listan med brister i bokföringen kan göras längre.

I deklarationen redovisar företaget en bruttovinst på drygt 2 miljoner kronor, vilket motsvarar 59,6 procent av omsättningen. Skatteverket konstaterar att det är allmänt känt att skatteundandragandet inom restaurangbranschen är högt.

Myndigheten bedömer att restaurangen måste ha sålt varor för ett högre belopp än vad man har uppgett och höjer försäljningen med 1,1 miljon kronor, som företaget ska skatta för.

Beslutet påverkar även de fyra delägarna i företaget. Även de ska betala ett skattetillägg, eftersom Skatteverket skönsmässigt beskattar dem för deras andel av oredovisade intäkter.

Mer läsning

Annons