Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord för kalaset

/
  • Hoppas på Maggio nästa år. Arrangören Lars Ohlsson summerar ett bra år för Hudikkalaset och håller popdrottningen som drömbokning inför nästa år.

Besöksrekord trots ösregn på lördagen och många som inte fick komma in. Inför nästa år hoppas Hudikkalaset kunna lösa logistiken bättre.

Annons

Arrangören Erik Ohlsson håller på att plocka ihop de sista resterna från helgens Hudikkalas.

– Det blev en supersuccé! På lördagen var vi tvungna att stänga entrén klockan nio, eftersom det var fullt på området. Då gick kön ned till foten av berget, säger han.

Enligt honom var det uppemot tusen personer utan förköpsbiljetter som fick vända i dörren.

– Det är klart att folk som inte får komma in blir besvikna. Men området har sin kapacitet och vi vill inte äventyra säkerheten. Det fanns möjlighet att köpa förköpsbiljett fram till att Magnus Uggla började spela.

Under torsdagen var det runt 500 besökare och drygt 8 000 gästade kalaset på helgen. Det är besöksrekord för kalaset. Tidigare år var siffran visserligen lite högre, men då räknades även tivolibesökarna in.

I år var kalaset tillbaka där det började – i folkparken på Köpmanberget. Där arrangerades festivalen för första gången för fem år sedan. Sedan starten har festivalen växt och det märktes på kapaciteten under helgen. Stor tillströmning under lördagskvällen skapade trängsel framför scenen och i baren.

– Det är svårt att på förhand veta hur många av de som kommer som är under respektive över 18 år. Till nästa år ska vi ha större serveringsytor och öka toalettkapaciteten, säger arrangören.

Fler personal på plats och bättre logistik är andra punkter som han vill förbättra till nästa år. På frågan om drömbokning är Erik Ohlsson försiktig:

– Det är farligt att spekulera, men jag säger Veronica Maggio.

Mer läsning

Annons