Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejäl ökning av dieselstölder

/

Under onsdagsnatten skedde en rad nya dieselstölder runt om i Hudiksvalls kommun. Två män har gripits.

Annons

– I den här maskinen har det stulits runt 100 liter, sedan 200 från en annan och runt 150 från ytterligare en maskin, säger Bengt Åkerlund som kör åt Jonsings gräventreprenad.

Förarna i Steg, norr om Hudiksvall, drabbades även förra veckan. Då stals 350 liter diesel, bland annat från Bengt Åkerlunds maskin som nu alltså slangats på diesel igen. Stölden upptäcktes under torsdagsmorgonen, och den här gången har tjuvarna lämnat spår efter sig.

– Det finns en kvarglömd dunk och fotspår runt maskinen, säger Bengt Åkerlund.

Han berättar också att han fått intrycket att det stjäls mer diesel nu, något som polisen i Hudiksvall bekräftar.

– Det är en rejäl ökning jämfört med hur det har varit tidigare, säger Leif Berglund som är kommissarie vid kriminalavdelningen i Hudiksvall.

Under natten mot onsdag greps två personer som misstänks för att ha stulit drivmedel. Om det rör sig om diesel eller bensin är för tidigt att säga berättar Leif Berglund. Två män greps, den ena har erkänt och därför släppts och den andra är anhållen. Båda männen är hemmahörande i Hudiksvall.

Dessutom har diesel stulits från en skördare i Brännås i Bjuråker, även det under natten mot onsdag. Där har någon slangat 175 liter diesel och brutit upp en lucka.

Mer läsning

Annons