Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för Pridefestivalen: "Jag stödjer frihet och mänskliga rättigheter"

Marléne Huoman från Delsbo är en av många som åker till Stockholm för att vara med i Pridefestivalen under lördagen. – Jag är emot diskriminering i alla former och tror på ett mångkulturellt samhälle, säger hon.

Annons

Marléne Huoman, hemmahörande i Delsbo, ser framemot helgens firande i huvudstaden.

Läs mer: Butiksbiträde till Maria på Stockholm Pride: "Såna som du är inte välkomna här"

Marlene åker från Delsbo till Stockholms Pridefestival.

Läs mer: "Alla ska få vara den de vill vara" - Evelina Olsén sjunger årets Pridelåt

Vad tycker du om Stockholm Pride?

– Det är ett fantastiskt evenemang! En ideell organisation med volontärer som sköter arbetet. Mycket aktiviteter, musik i olika former. I år är temat "Vem bestämmer?" och det kan man ju fråga sig. Det bästa vore väl om vi inte behövde ett Pride, men så länge världen ser ut som den gör med homofobi och fördomar så är jag tacksam att kämpaglöden hos bland andra Stockholm Pride finns.

Varför är det viktigt att delta?

– För mig är det viktigt i det stora sammanhanget att delta för att visa att jag stödjer frihet och mänskliga rättigheter. Att jag är emot diskriminering i alla former och för att jag tror på ett mångkulturellt samhälle. I det lilla sammanhanget så stödjer jag min familj och mina vänner Patrik, Martin, Acke, Markus, Tobias, Elina, Niklas, Mattias och Magnus med flera; de som dagligen får kämpa för att visa att sexuell läggning och könsidentitet inte definierar människovärde. För att jag älskar dem och känner lycka i att få vara en del i deras livsresa oavsett vem dom älskar. Jag vill tro att vi alla kan påverka till ett inkluderande samhälle.

Pridefestivalen är mellan 25-31 juli i Stockholm.

Är det första gången du åker till Stockholm och går i Pridetåget?

– Nej jag har varit med i några år och jag ser lika mycket fram emot det varje år!

Vad får man vara med om?

– Framför allt kärlek och så klart gala, glitter och glamour. Mer sånt och världen vore ett snällare ställe för alla!

Åker du själv?

– Vi är ett gäng vänner och bekanta som sammanstrålar i Stockholm under några dagar. Sedan går vi med i paraden under lördagen precis som säkert 40 000 andra, med en publik på uppemot en halv miljon.

Mer läsning

Annons