Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasmus Ekbom: Family Guy-Barnprogram eller inte?

Jag missar nästan aldrig ett avsnitt av Family Guy, varför då? Jo, för att det är en riktigt bra TVserie.

Annons

Family Guy är en tecknad serie som går på kanal 6, och handlar om en familj som bor i Quahog i USA. Familjen består av pappa Peter, en egoistisk och barnslig familjefar, mamma Lois som är den stabila hemmafrun och tar i stort sett hand om allt som har med hemmet att göra, dottern Meg som ofta blir förnedrad och är ständigt utanför, både hemma och i skolan, sonen Chris som är barnet som är mest lik pappa Peter, mest för att båda är överviktiga och ingen av dom är särskilt begåvad i något, och spädbarnet Stewie som ofta är aggressiv och anser sig själv vara överlägsen, och i dom flesta avsnitt försöker han ta över världen.

Familjen har även en talande hund, Brian, som verkar vara den ända som förstår sig på Stewie. Brian beter sig ofta som en vanlig människa, men ibland beter han sig som den hund han egentligen är.


Family Guy fokuserar mest på 3 saker; sex, våld och alkohol och därför är jag brydd att det står på TVinformationen att det är ett barnprogram, vilken åldersgrupp riktar dom sig till egentligen? Jag själv anser att det är mer för tonåringar, och vuxna med tonårshumoren kvar, med tanke på att det oftast är skämten i Family Guy som är roliga, och dom förstår ju kanske inte barn.


/Rasmus Ekbom

Mer läsning

Annons