Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddade man från spåret

/

Det hade kunnat gå illa för en äldre man som gick på järnvägsspåret med en rullator. Strax innan tåget kom fick han hjälp därifrån av en förbipasserande.

Annons

– Jag är lite skakig, säger Mikael Nilsson, efter händelsen då han hjälpte en äldre förvirrad man från spåret .

Det var kring halv fyra på onsdagen när Mikael Nilsson skulle hämta sin moped utanför Hälsocentralen i Hudiksvall som han såg en äldre man med rullator gå i det höga gräset precis bredvid järnvägsspåret. Mannen tog sig upp på spåret och började gå med långsamma steg längsmed rälsen mot Sundsvall. När den äldre mannen kommit cirka 25 meter sprang Mikael Nilsson efter honom och frågade vart han var på väg. Mannen med rullatorn svarade, enligt Mikael Nilsson, att han skulle till Hudiksvall och ta båten.

– Då sa jag: Det är fel väg, här går tåget, det kommer snart. Jag hjälper dig och vänder rullatorn, berättar Mikael Nilsson.

Rullatorn hade kört fast i syllarna på rälsen och Mikael Nilsson fick hjälpa den äldre mannen tillbaka till korsningen och ut på vägen.

– Precis då pinglade det till och sen kom tåget. Då började det skaka i knäna. Hade det kommit tidigare hade jag varit beredd att lyfta upp honom och kasta oss åt sidan, säger Mikael Nilsson.

Han gick med den äldre mannen till Hälsocentralen där en person kände igen honom. Mannen med rullatorn fick sen hjälp att ta sig hem till sitt boende.

Mer läsning

Annons