Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishjälp vid djurkontroll

Djurägaren vägrade medverka vid kontrollen.

Annons

Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer tvingades begära polishandräckning för att kunna göra en uppföljande kontroll hos en djurägare i Hudiksvalls kommun. Mannen har tidigare förelagts att ta bättre hand om sina kor, men har hittills inte uppfyllt kraven från djurskyddsenheten.

Den uppföljande kontrollen genomfördes förra veckan, i sällskap av polisen. Djurhållaren hade då inte varit möjlig att nå på telefon, och när djurskyddsinspektörer och polis genomförde inspektionen vägrade han att närvara.

När kontrollen var slut har djurägaren, enligt länsstyrelsens noteringar, upplyst om att han inte tänker ta emot någon information från djurskyddshandläggarna om vad de har noterat vid inspektionen.

Länsstyrelsen kräver än en gång att det ska finnas en kalvgömma för lösgående kalvar, att se till att de avmagrade djuren får mer och näringsrikt foder, och att veterinär ska tillkallas om de inte lägger på hullet. I ladugården får det inte finnas fler djur annat än i båsplatser som är avsedda för djurhållning, och de djur som lider av pälsavfall ska undersökas av veterinär.

Mer läsning

Annons