Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vill ha fler soptunnor

/
  • Hudiksvallspolisen tycker bland annat att det bör sättas upp förbudsskyltar mot att dricka alkohol och att skräpa ner på offentliga platser, bland annat i Hudiksvalls hamn vid soldäcket.

Hudiksvallspolisen vill att kommunen sätter upp fler soptunnor och förbudsskyltar i Hudiksvall.

Annons

Förslaget läggs fram i en skrivelse till tekniska förvaltningen. Polisen menar att fler soptunnor inte bara skulle minska nedskräpningen utan också öka möjligheten för polisen att rapportera personer för brott mot nedskräpningslagen.

Sen drygt ett år tillbaka kan man få 800 kronor i böter om man skräpar ner. Än har inte lagen visat någon större effekt, men Hudiksvallspolisen tror alltså att de skulle ha större möjlighet att tillämpa den om det fanns fler soptunnor.

Framförallt påpekar polisen att det är problem med nedskräpning vid krogarna. Det är också längs Storgatan, där många krogar ligger, som polisen föreslår att de nya soptunnorna ska vara.

De framhåller också att det skulle förebygga att flaskor och andra föremål som ligger på marken används i slagsmål.

Hudiksvallspolisen tycker också att det bör sättas upp förbudsskyltar i Hudiksvalls hamn vid soldäcket. Där ska det påpekas att det är förbjudet att dricka alkohol och skräpa ner på offentliga platser.

Polisen menar att det både skulle leda till en minskad alkoholkonsumtion och till att färre alkoholrelaterade brott begås där.

Mer läsning

Annons