Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen om sexåringens försvinnande: "Det värsta som kan hända en familj"

När familjen kom ned till bilen var inte flickan där. Klockan halv två på söndagseftermiddagen ringde den oroliga familjen till polisen, berättar Mikael Hedström. Nu pågår ett stort sökpådrag.

Annons

Familjen var ute på utflykt på Blacksåsberget i Hudiksvall när flickan försvann.

Klockan var kring halv tolv på söndagen när man gick ned från berget. När familjen kom fram till bilen, som stod parkerad nedanför, var flickan borta. Klockan var då halv tolv.

– Man påbörjar först ett eget sökande efter flickan. Klockan halv två ringer oroliga anhöriga till polisen och berättar att man saknar dottern efter utflykten, säger Mikael Hedström, presstalesman på Polisen.

Läs mer: Sexårig flicka försvunnen vid Blacksåsberget – stor sökinsats pågår

Han berättar att familjen gått på bergets topp och att det sedan var någon gång under färden ned som flickan avvek.

Nu pågår en stor sökinsats efter flickan. Hundpatruller, två polishelikoptrar, hemvärdet och fjällräddningen är involverade. Även personer som kan terrängen är på plats, berättar Mikael Hedström. Området är svårt att söka igenom.

– Det är vädigt kuperad terräng. Det är skrevor, breda bergssluttningar och skog. Så det innebär svårigheter i sökinsatsen. Man måste vara väldigt noggrann, och sökarbetet tar därför väldig tid, säger han.

Man misstänker inget brott.

– Det är ett försvinnande, men inga förklaringar ännu. Jag hoppas vi hittar henne så snart som möjligt, säger Mikael Hedström.

Han berättar att polisen organiserar sig hela tiden på platsen. Även personer som jagar i området är på plats.

Familjen är mycket oroliga. Flickan var klädd i tunna kläder när hon försvann, shorts och linne, berättar Mikael Hedström.

– Det här är det värsta som kan hända en familj, naturligtvis är man orolig, säger han.

Sökandet kommer att fortsätta tills flickan hittas.

Mikael Hedström berättar att många ringer in till polisen angelägna om att hjälpa till. Men rådet från polisen är att inte kontakta polisen i nuläget.

Försvunnen sexåring, många frivilliga har samlats för att hjälpa till.

– Vi förstår att det här engagerar många. Men vi uppmanar allmänheten om att vi inte behöver bli kontaktade av fler personer som erbjuder sin hjälp. Vi har resurser på plats. Vill man engagera sig kan man kontakta frivilligorganisationer, säger Mikael Hedström.

Läs mer: Sexårig flicka försvunnen vid Blacksåsberget – stor sökinsats pågår

Mer läsning