Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personfrågan hindrar inte samverkan

/
  • Centern är pragmatisk och personfrågorna löser vi senare förklarar Sven Bergström (C) Forsa och Anne-Marie Eriksson (C) Näsviken, som flankerar Ann-Marie Svala (FP) Delsbo.
  • Viljan att tillsammans vinna valet är viktigare än personliga motsättningar tycker Håkan Rönström (M) Jonas Holm (M), Hudiksvall, Kent Sjöberg (KD) Norrbo, Gunnar Canslätt (KD) Hudiksvall, Göte Bohman (MP) Hög och Dietmar Gleich (FP) Hudiksvall.

Det är medvind för borgligheten i opinionsmätningarna och partierna i Hudiksvall förbereder sig för att bli ett enat alternativ till Socialdemokraterna. Det kritiserade oppositionsrådet hade personliga förhinder.

Annons

- Det viktiga är att vi är överens i sakfrågorna. Personfrågorna får vi lösa i nästa led, säger riksdagsledamot Sven Bergström (C) Forsa.

Det var han och Anne-Marie Eriksson (C) Näsviken som representerade centern på lördagens strategimöte för ett borgerligt samarbete tillsammans med miljöpartiet inför nästa val.

Så sent som i december riktade kristdemokraterna frän kritik mot Stefan Bäckströms (C) agerande som oppositionsråd. Moderaterna och Folkpartiet backade upp den offentligt framförda kritiken.

Centern valde trots kritiken att ge Stefan Bäckström fortsatt förtroende vid sitt senaste årsmöte. I landstinget har Centern valt att lämna alliansen för att samarbeta med Socialdemokraterna, men Centern i Hudiksvall väljer de borgerliga partier som vill byta ut deras oppositionsråd.

- Centern har en tradition att vara pragmatiska och det finns ingen anledning att oroa sig för situationen kring oppositionsrådet, säger Sven Bergström.

Miljöpartiet förankrar sig allt tydligare på den borgerliga sidan även om partiet har egna ståndpunkter i vissa frågor. Plattformen för de fem partier som ingår i samarbete ska vara klar innan nästa sommar. I dagsläget ger partierna få besked om vilken politik de tänker driva.

Den gemensamma politiken behöver tid på sig för att utvecklas framhåller Jonas Holm (M) och det viktiga nu är den gemensamma ståndpunkten att vara ett tydligt alternativ till socialdemokraterna i valet 2010.

- Vi kan inte jobba med problem och sprickor som media och andra pekar på. Vi måste se det positiva som vi har och bygga samarbetet på det, säger Jonas Holm (M).

Mer läsning

Annons